fbpx

Παρίσι 2024: Ξεπέρασαν τους αρχικούς στόχους οι πωλήσεις εισιτηρίων

Παρίσι 2024: Ξεπέρασαν τους αρχικούς στόχους οι πωλήσεις εισιτηρίων

Συνολικά 3,25 εκατομμύρια εισιτήρια έχουν πωληθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο για την πρώτη φάση κατά 250.000 «μαγικά» χαρτάκια.

 Μιλώντας σε τελετή για τις 500 ημέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, ο Τόνι Εστανγκέ, δήλωσε ότι είναι ο μεγαλύτερος αριθμός εισιτηρίων που έχουν πωληθεί ποτέ στη Γαλλία ενώ η επόμενη φάση έχει ως στόχο το ενάμιση εκατομμύριο σε όλα τα αθλήματα όπως και για τις τελετές έναρξης και λήξης.

 Το κόστος των εισιτηρίων γνώρισε αρκετές κριτικές με το 82% των Γάλλων να δηλώνουν ότι το τίμημα είναι αρκετά υψηλό ενώ η δύο φορές κάτοχος του τίτλου στο έπταθλο, η Ναφισάτου Τιάμ είπε ότι φοβάται πως η οικογένειά της δεν θα μπορέσει να την παρακολουθήσει από κοντά εξαιτίας των τιμών.

 Σε ερώτηση για τον αριθμό των φθηνότερων εισιτηρίων που κοστίζουν 24 ευρώ στη δεύτερη φάση ο Εστανγκέ απάντησε: «Δεν θα είναι εύκολο να ικανοποιήσουμε όλες τις προσδοκίες επειδή αυτό που μάθαμε από την πρώτη φάση είναι το μεγάλο ενδιαφέρον για την παρουσία του κοινού. Η πρώτη φάση ήταν επιτυχημένη αν και κατανοούμε τις κριτικές και τον εκνευρισμό των ανθρώπων που δεν είναι ικανοποιημένοι. Στη δεύτερη φάση στόχος είναι η πώληση ενάμιση εκατομμυρίου εισιτηρίων και το 10% από αυτά θα είναι τα φθηνά των 24 ευρώ».

Τα αθλήματα με τις περισσότερες πωλήσεις είναι το ποδόσφαιρο, ο στίβος, το ράγκμπι σέβενς, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χόκεϊ σε χόρτο, το μπιτς βόλεϊ, το χάντμπολ, το γκολφ και το τένις ενώ δύο αθλήματα…ξεπούλησαν, η αγωνιστική αναρρίχηση και το freestyle του BMX.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες