fbpx

Μιλάνο Κορτίνα 2026: Κρίση έλλειψης χιονιού αντιμετωπίζει η Ιταλία

Μιλάνο Κορτίνα 2026: Κρίση έλλειψης χιονιού αντιμετωπίζει η Ιταλία

Με λιγότερα από 3 χρόνια να απομένουν για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες η ιταλική βιομηχανία χιονοδρομίας βασίζεται στο τεχνητό χιόνι.

 Από τις 10 ιταλικές πλαγιές, οι 9 από αυτές υποφέρουν από έλλειψη φυσικού χιονιού με αποτέλεσμα να εξαρτώνται από την τεχνολογία. Το παραπάνω πρόβλημα έχει επηρεάσει πολλές τουριστικές περιοχές στη χώρα καθώς 249 χειμερινοί προορισμοί έχουν βάλει λουκέτο εξαιτίας του κόστους παραγωγής του τεχνητού χιονιού ενώ άλλοι 84 είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Το τεχνητό χιόνι έχει αυξηθεί σε κόστος εξαιτίας της αύξησης στο ρεύμα καθώς από τα 2 ευρώ ανά κυβικό μέτρο η τιμή κυμαίνεται μεταξύ τριών και επτά ευρώ. Κάποιες περιοχές έχουν δει τη μέση θερμοκρασία να αυξάνεται κατά τρεις βαθμούς Κελσίου μεταξύ 1961 και 2018.

Η ίδια αναφορά κάνει λόγο για 142 τεχνητές λίμνες που χρησιμεύουν για την παραγωγή τεχνητού χιονιού, μία ποσότητα νερού αρκετή για να…ξεδιψάσει ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Περισσότερο εξαρτημένη από το τεχνητό χιόνι είναι η περιοχή του Τρεντίνο Άλτο Άντιτζε που έχει 59 τεχνητές λίμνες ενώ η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στη γειτονική Αυστρία όπου το 70% των πλαγιών εξαρτώνται από την παραγωγή ενώ στο 50% είναι η εξάρτηση της Ελβετίας, στο 39% εκείνη της Γαλλίας και στο 25% αυτή της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες