fbpx

Σοορούμα: “Προτιμότερο οι Ρώσοι αθλητές να μην αγωνιστούν, όμως το μποϊκοτάζ ποτέ δεν βοήθησε”

Σοορούμα: “Προτιμότερο οι Ρώσοι αθλητές να μην αγωνιστούν, όμως το μποϊκοτάζ ποτέ δεν βοήθησε”

Μία αρκετά σαφή θέση έλαβε ο Ούρμας Σοορούμα, σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής των Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Ο πρόεδρος της Εσθονικής Ολυμπιακής Επιτροπής, από τη μία χαρακτήρισε ως… στρατιωτική επιχείρηση για τους Ρώσους αθλητές τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, εννοώντας πως θα το δουν ως ένα πεδίο διεκδίκησης δόξας για τη Ρωσία, ακόμη κι αν αγωνίζονται υπό ουδέτερη σημαία.

Από την άλλη όμως, ο Σοορούμα ξεκαθάρισε πως η επιλογή ενός μποϊκοτάζ από πλευράς Εσθονίας σε περίπτωση παρουσίας Ρώσων στους Αγώνες, δεν βρίσκεται στο τραπέζι, καθώς ποτέ στο παρελθόν παρόμοιες μέθοδοι δεν πρόσφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

“Έχουμε την τάση να φανταζόμαστε πως (η δυνατότητα συμμετοχής) μπορεί να παρασύρει κάποιους Ρώσους αθλητές και, υπό ουδέτερη σημαία, στην πράξη αυτοί να εμπλακούν σε κάποια παραπλανητική επιχείρηση. Ας το κρατήσουμε αυτό ως μία προειδοποίηση ενόψει των Αγώνων.

Ας μην ξεχνάμε πως, πρακτικά, η πλειοψηφία των Ρώσων αθλητών που θα βρεθούν στο βάθρο αποτελούν στρατιώτες και θα είναι ένα στρατιωτικό μετάλλιο μία νίκη τους. Αυτή είναι μία παράδοξη κατάσταση. Θα ήταν προτιμότερο πολλοί από αυτούς τους αθλητές να μην συμμετείχαν. Το μποϊκοτάζ όμως ποτέ δεν βοήθησε πραγματικά σε κάτι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σοορούμα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες