fbpx

Παρίσι 2024: Στη Μασσαλία η Ολυμπιακή φλόγα την άνοιξη (vid)

Παρίσι 2024: Στη Μασσαλία η Ολυμπιακή φλόγα την άνοιξη (vid)

Λιγότεροι από 18 μήνες απομένουν μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι με την οργανωτική επιτροπή να αποκαλύπτει κάποια πράγματα για το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας στη Γαλλία.

 Την προσεχή άνοιξη, το απόλυτο σύμβολο της διοργάνωσης θα ανάψει στον Ολυμπιακό βωμό της αρχαίας Ολυμπίας και από εκεί θα κατευθυνθεί στη Μασσαλία από τη Μεσόγειο θάλασσα με το τρικάταρτο Belem.

 Η φλόγα θα φτάσει στην ηπειρωτική Γαλλία για πρώτη φορά στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας, γνωστό ως Μασίλια, που ιδρύθηκε το 600 π.Κ.Ε. από Έλληνες αποίκους από τη Φώκαια. Στη διάρκεια των Αγώνων η πόλη θα φιλοξενήσει ματς ποδοσφαίρου στο Βελοντρόμ αλλά και την ιστιοπλοϊα στη μαρίνα της.

 «Το Παρίσι 2024 επέλεξε την πόλη της Μασσαλίας για πολλούς λόγους, κάποιοι είναι ιστορικοί, κάποια συμβολικοί, κάποιοι γεωγραφικοί», είπε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Τονί Εστανγκέ. «Ο καθοριστικός ρόλος που κατέχει ο αθλητισμός στην πόλη και στις καρδιές των κατοίκων της ήταν ένας σημαντικός παράγοντας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα δούμε την Ολυμπιακή φλόγα στη Μασσαλία επειδή είναι μία πόλη που αντανακλά την εικόνα της διοργάνωσης, με εορταστικό κλίμα, θερμή και πολυπολιτισμική».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες