fbpx

Παρίσι 2024: Η Ουκρανία απειλεί με μποϊκοτάζ αν προσκληθούν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές

Παρίσι 2024: Η Ουκρανία απειλεί με μποϊκοτάζ αν προσκληθούν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές

Την Πέμπτη (26/1) η Ουκρανία απείλησε ότι θα μποϊκοτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν στο Παρίσι το 2024, εάν προσκληθούν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές.

Αυτή η πιθανότητα αναφέρθηκε από τη δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, η οποία δήλωσε ότι θα ήθελε Ρώσους αθλητές να συμμετέχουν υπό ουδέτερη σημαία. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) από την πλευρά της συνέταξε έναν οδικό χάρτη την Τετάρτη (25/1) για την επανένταξή τους στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Ο Ουκρανός υπουργός Αθλητισμού Βαντίμ Γκουτζέιτ, αντέδρασε λέγοντας: «Μια τέτοια κατάσταση είναι απαράδεκτη για το κράτος μας. Η θέση μας παραμένει αμετάβλητη: όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές δεν πρέπει να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες. Αν δεν ακουστούμε, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρουμε και να αρνηθούμε να συμμετάσχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Την Τρίτη (24/1), ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απαίτησε από τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν να αποκλειστούν οι Ρώσοι από τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι προγραμματισμένοι σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Από την πλευρά της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι «κανένας αθλητής δεν πρέπει να αποκλειστεί από τους αγώνες με βάση το διαβατήριό του», μετά από διαβούλευση με εκπροσώπους αθλητών, διεθνών ομοσπονδιών και Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες