fbpx

Τόκιο 2020: Νέα επιδρομή της ιαπωνικής αστυνομίας για το σκάνδαλο διαφθοράς

Τόκιο 2020: Νέα επιδρομή της ιαπωνικής αστυνομίας για το σκάνδαλο διαφθοράς

Το διαφημιστικό πρακτορείο Hakuhodo έγινε το πιο πρόσφατο πεδίο επιδρομής της ιαπωνικής αστυνομίας στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση διαφθοράς των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

 Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις τρεις ημέρες από την επιδρομή σε ένα άλλο διαφημιστικό πρακτορείο, το Dentsu. Υπό έρευνα τελεί και η εταιρεία παραγωγής διοργανώσεων, η Cerespo, καθώς η 3η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία της χώρας, η ADK Holdings, κατηγορείται επίσης.

 Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo News, η Hakuhodo τελεί υπό έρευνα με την κατηγορία ότι προσπάθησε να χειραγωγήσει τις υποψηφιότητες για τα test events των Ολυμπιακών Αγώνων. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι από τις 56 ορισμούς για test events, οι 26 από αυτές κρίνονται ύποπτες, καθώς μόνο μία εταιρεία ήταν η υποψήφια ενώ συνολικά 9 ανέλαβαν το σύνολο των 56.

 Με την παραπάνω επιδρομή, οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες στη βιομηχανία έχουν πλέον συνδεθεί με τις κατηγορίες για διαφθορά καθώς το ίδιο έχει συμβεί και με την Same Two αλλά και με τη Fuji Creative.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες