fbpx

Παρίσι 2024: Μη προσβάσιμο των 90% των εγκαταστάσεων για τους ποδηλάτες

Παρίσι 2024: Μη προσβάσιμο των 90% των εγκαταστάσεων για τους ποδηλάτες

Ένα απρόσμενο πρόβλημα φαίνεται πως προκύπτει στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Σύμφωνα με την Collectif Vélo Île-de-France, μία ομάδα ποδηλατών της γαλλικής πρωτεύουσας, περίπου το 90% των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιηθούν για τους Αγώνες δεν είναι προσβάσιμες για ποδηλάτες.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας -που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Parisien– το μεγάλο πρόβλημα είναι η μη ύπαρξη συνεχόμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων, το οποίο καθιστά τη μετάβαση στα στάδια και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις αρκετά επικίνδυνη.

Επιπρόσθετα, γίνεται μνεία στη μη πρόβλεψη των διοργανωτών και του δήμου για προσθήκη ποδηλάτων προς ενοικίαση, μία υπηρεσία που όχι μόνο σίγουρα θα επιλέξουν καθαρά από προσωπική προτίμηση πολλοί φίλαθλοι που θα βρεθούν στο Παρίσι, αλλά θα βοηθήσει και στην αποσυμφόρηση της κίνησης στους δρόμους σε μία ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο.

Οι διοργανωτές πάντως απάντησαν στην Collectif Vélo Île-de-France, αναφέροντας πως ένα μεγάλο σύνολο εργασιών για ποδηλατοδρόμους έχει δρομολογηθεί, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή δύο αερογεφυρών πέριξ του Stade de France, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν πρωτίστως από ποδηλάτες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες